Koronaviruksen aiheuttamat haasteet kuntosaleille ja personal trainereille

Viimeisin päivitys 25.3.2020: Uutiskirjeet

Koronavirus muutti todella nopealla aikataululla kaikkien suomalaisten arkea. Kuntosalit ja personal trainerit ovat kokemassa ensimmäisten joukossa miten se vaikuttaa työskentelytapoihin ja töiden määrään.

Osa liikuntatiloista on jo suljettu ja monet yrittäjät seuraavat tarkkaan viranomaisten ja hallituksen ohjeistusta mm. kuntosalien aukiolojen suhteen.

Osa kuluttajista on tehnyt päätöksen välttää julkisia tiloja ja sen johdosta laittaneet salikorttinsa tai valmennuksensa tauolle, mutta ihmisten tarvetta liikunnalle koronaviruksen uhka ei ole poistanut.

Trainero voi olla yksi apuvälineistäsi tässä hankalassa tilanteessa, koska sen avulla voit jatkaa asiakkaidesi valmentamista myös etänä.

Trainerosta löytyy kaikki tarvittavat toiminnot hyvin tehokkaaseen ja monipuoliseen nettivalmennukseen ja ne kaikki toiminnot ovat jo käytössäsi tililläsi!

Nettivalmennus on helppoa Traineron avulla!

1) Avaa asiakkaalle oma tili Traineroon ja lähetä hänelle kutsu

2) Luo asiakkaalle suunnitelmat liikuntaan ja ravintoon

3) Seuraa kehitystä

4) Pidä yhteyttä sisäänrakennetun chat-toiminnon avulla

Traineron hyödyllisiä toimintoja:

  • voit ladata tilillesi jopa tunnin pituisia videoita äänen kera, eli voit kuvata esimerkiksi kotijumpan ja jakaa sen asiakkaidesi ja ryhmiesi kanssa
  • voit ladata tilillesi rajattomasti omia liikkeitä kuvina ja videoina
  • chattaile asiakkaidesi ja ryhmiesi kanssa Traineron sisäänrakennetun chat-toiminnon avulla
  • voit Traineron ryhmätoiminnon avulla hallinnoida ja valmentaa isojakin ryhmiä todella kätevästi
  • voit luoda asiakkaillesi ja ryhmillesi tarkat viikkosuunnitelmat kalenteriin ja valvoa niiden suorittamista oman tilisi kautta

Me olemme täällä sinun tukena, eli jos voimme jollain tavoin auttaa sinua, niin ota ihmeessä yhteyttä!

[email protected] / 044 377 7291

Muistathan lisäksi, että nettisivuversion ohella voit nyt käyttää Traineroa myös mobiililaitteella. Lataa äppi itsellesi sovelluskaupasta!

Muistuta myös asiakastasi lataamaan itselleen oma asiakastiliäppi! Äpissä on mm. push-viestit, joilla asiakas saa heti tiedon kun sinulla on hänelle uusia ohjeita.